Loussine Azizian - Violinisten
Huayra Duo


 
 Loussine Azizian og Leonardo Sesenna udgør tilsammen Duoen Huayra. De mødtes for første gang i februar 2015 i Kristiansand symfoniorkester hvor begge fik fast job. Fælles passion for musikken og intens fokus på perfektionisme førte dem sammen til deres første koncert - i Sørlandets Kunstmuseum, arrangeret af Musikkens venner i Kristiansand, Norge.

Koncerten førte til talrige koncerter i både Danmark og Norge. Til efteråret 2016 blev duoen tilbudt deres første pladekontrakt hos Walkway Records. Med økonomisk støtte fra Augustinus Fonden og Solistforeningen er pladen planlagt til udgivelse i 2019. Udover standard repertoiret for besætningen vil pladen også byde på værket "Ballade" komponeret til duoen af den prisvindende unge komponist Nicklas Schmidt (se http://nicklas-schmidt.com/)


De to musikerne, som begge er ansatt i Kristiansand Symfoniorkester, men som har sine røtter i hhv Armenia og Italia viste at de ikke bare mestret de tekniske utfordringene med glans, men hadde en energi, en kraft og en intensitet i spillet som viste stort musikalsk overskudd. Samspillet dem imellom var også av høyeste klasse og de demonstrerte en felles forståelse av musikkens karakter og ånd.”
- Kai Stoveland, Musikkens Venner Mandal, Norge, 2017I August 2017 vandt Duo’en Sparebanken Sør Musikkpris på 75.000 norske kroner.

Duoen er et eksempel på to orkestermusikere som slår sig sammen, løfter hverandre musikalsk, og sammen skaper et særegent samarbeidsprosjekt som holder svært høyt kunstnerisk nivå.
De to talentfulle Kristiansandsmusikerne er lokale enere på sine felt. De inspirerer, underviser og skaber ringvirkninger i musikkmiljøet i regionen. Juryen var samstemt i valget av Hayra Duo og berømmer det høye kunstneriske nivået, musikaliteten og perfeksjionismen til de to musikere.”
- Anne Marie Almedal (AKKS), Stefan Sköld (Kilden/KSO), Øyvind Nyvoll (Vest-Agder Musikkråd) og Trond Skjæveland (Sparebanken Sør), Norge2018 til 2019 ser duoen frem til turneer i Danmark, Norge, Sverige, Italien og Armenien.
 
 
 
SiteBuilder drevet af  Vistaprint